Caruso: het merk met klasse

Caruso herenpak

Caruso is het merk dat in het jaar 1958 werd opgericht door Raffaele Caruso. Het kledingmerk staat bekend om de verfijnde Italiaanse stijl die tot in de kleinste details terug te zien is in de kleding. Caruso begon met het ontwerpen in het plaatsje Soragna. Sinds het begin is het gebruik van de materialen niet veranderd. Vandaag de dag wordt er nog steeds gebruik gemaakt luxe materialen waarmee de meest uiteenlopende en stijlvolle kleding wordt gemaakt. Kenmerkend voor deze materialen is dat het duurzaam is. Elk seizoen weer komen er de meest unieke ontwerpen door op de markt.

De stijl van de kleding

Het merk Caruso staat vooral bekend om de pakken die het ontwerpt voor mannen. Vele mannen hebben de wens om goed voor de dag te komen. Met name wanneer ze te maken hebben met zakelijke bijeenkomsten. Een pak maakt de man, wordt er wel eens gezegd. Dat is goed van toepassing op het merk Caruso. Het merk heeft een groot aantal verschillende soorten colberts en jasjes op de markt gebracht die perfect aansluiten bij het lichaam. Dit is een van de belangrijkste eigenschappen van het merk. Een jasje of een colbert hoort niet wijd te zitten of juist veel te strak, maar het moet goed aansluiten bij de contouren van het lichaam. Daarom heb je een ruime keuze uit verschillende soorten en maten pakken en jasjes die geschikt zijn om dagelijks te dragen. Elk seizoen komt er een nieuw assortiment uit zodat je het hele jaar door goed gekleed rond kan lopen. De kleding van het merk is goed te combineren met stoere jeans en ook met nette broeken zodat je outfit helemaal compleet is voor op kantoor. Naast de standaard korte jasjes heb je ook wat langere jassen die er ook voor geschikt zijn om buiten te dragen in combinatie met een mooie bijpassende sjaal.

Mijn ervaring met de kleding van Caruso

Ik ben iemand die vaak te maken heeft met zakelijke meetings waar ik onderdeel van uitmaak. Voor mij is het dus heel belangrijk dat ik goed voor de dag kom. Ik ben altijd op zoek naar goed uitziende kleren, maar omdat ik vrij lang en breed ben, is het niet altijd makkelijk om de juiste kostuums te vinden. De meeste zitten niet goed en veel te strak, waarbij anderen juist helemaal niet netjes bij mijn lichaam aansluiten. Ik ben vervolgens rond gaan kijken op het internet en ik kwam de kleding van het merk Caruso tegen. Ik kende het merk nog helemaal niet. Ik las over de Italiaanse oorsprong en daarnaast ook over de materialen waarvan er gebruik werd gemaakt. Naast dat kleding mij goed moet zitten, vind ik het ook belangrijk dat het aanvoelt als een tweede huid. Ik heb mijn eerste jasje van dit merk een jaar geleden gekocht en ik heb hem nog steeds. De kwaliteit is er niet op achteruit gegaan en net zoals het merk beloofd, is er alleen maar gebruik gemaakt van hoogwaardige stoffen. Doordat er alleen maar is gemaakt van kwalitatief goede stoffen, voelt het jasje inderdaad goed aan. Uiteraard heb ik het niet alleen bij dit ene jasje gelaten en heb ik inmiddels mijn collectie van Caruso uitgebreid. Ik heb verschillende soorten jasjes gekocht, maar ook wat langere jassen. Deze passen zeer goed bij mijn lengte. Deze combineer ik met een leuke sjaal of in de winter zet ik er een stijlvolle hoed bij op. Ik heb vaak complimenten gekregen voor de manier waarop ik gekleed ben, en dat heb ik allemaal te danken aan dit geweldige merk. Ik ben zeker een tevreden klant.