Huis verkopen, onmisbare tips

Huis verkopen

Je huis verkopen is niet altijd even eenvoudig. Wij hebben daarom een aantal onmisbare tips voor je op een rijtje gezet zodat jij je huis in no-time hebt verkocht!

Zorg voor je tuin

Enkele van de eerste dingen die kopers zullen opvallen als ze naar je huis komen, zijn het landschap – gazon, planten, bloembedden, enz. Het betekent niet meteen dat je moet gaan overdrijven, zoals een fontein te installeren of iemand speciaal te laten komen bijvoorbeeld zoals een tuinman, je hoeft alleen maar op te ruimen en ervoor zorgen dat alles er netjes en bij voorkeur levendig uitziet als dat mogelijk is. Maai het gazon, snoei je struiken en koop een paar zakken mulch om in de bloembedden te gieten om dingen aan elkaar te binden. Als je je huis te koop zet is een eerste indruk vaak bepalend. Dit is een van de eenvoudige verbeteringen die de waarde van het huis zullen verhogen. Laat het meetellen!

Verf je interieur als dat nodig is

Donkere, sombere kleuren kunnen de perceptie van ruimte verkleinen. Oude, gebeitste verf laat kamers er vervallen uitzien. Door te schilderen met eigentijdse kleuren en idealiter met een beetje inzicht van een deskundige makelaar of interieurontwerper, kun je het hele gevoel van je huis veranderen. Er is geen andere huisverbetering die je meer waar voor je geld geeft dan een nieuwe verflaag. Vanuit verkoopoogpunt is het belangrijk om bij neutrale kleuren te blijven.

Huur een geweldige makelaar in

Als je hier een trend opmerkt, is dat omdat er een is. Een makelaar inhuren is aan te raden. Een ervaren makelaar kan je huis vaak sneller van de han doen. Ook zal de prijs die je ontvangt hoger zijn. Als we het dan toch hebben over de beste tips, dan is deze tipwellicht de belangrijkste. Zorg ervoor dat je de juiste makelaar inhuurt.vraag bij 3 verschillende makelaars offertes aan en vraag naar hun werkwijze.

Hang een bord in de tuin

Met alle nadruk op online marketing – wat natuurlijk cruciaal is – kan het gemakkelijk zijn om de basis te vergeten. Door een bord ‘Te koop’ in de tuin te plaatsen, weet iedereen wat er aan de hand is en kunnen mensen het huis gemakkelijker vinden. Sommige mensen willen om verschillende redenen de verkoop van ‘hun huis geheim houden’. Dit is eerlijk gezegd een vergissing. Huizenverkopers mogen de kracht van bewegwijzering voor onroerend goed nooit onderschatten. Door een bord zijn in de loop der jaren veel woningen verkocht.

Zorg ervoor dat je foto’s uitzonderlijk zijn.

De foto’s die je bij je advertentie plaatst, kunnen je verkoop maken of breken. Ze zijn het eerste dat iemand ziet. Als je niet bedreven bent in fotografie, en je makelaar ook niet, huur dan een professional in. Het is de moeite waard. Zoveel verkopers huren een makelaar in, maar nemen niet de moeite om een ​​van de belangrijkste onderdelen van het verkoopproces te controleren: hoe ziet het huis dat op de markt wordt gebracht er online uit?

Overweeg een videotour

De beste makelaars in onroerend goed gebruiken tegenwoordig naast foto’s een vorm van video of diavoorstellingen. Kopers nemen graag een rondleiding voordat ze besluiten te bezoeken, wat een video mogelijk maakt. Nogmaals, het is belangrijk om hier met een professional te werken – ofwel een makelaar die bekwaam is in videotours of een professional die vastgoedvideo’s maakt.

Zorg ervoor dat je marketing via alle kanalen hebt – vooral online

Promoot met sociale media – Old school makelaars kunnen soms traag zijn om nieuwe marketingkanalen te adopteren, daarom zou je iemand moeten inhuren die aantoonbaar in staat is om het internet te gebruiken. Een makelaar met een website is geweldig, maar je wilt ook iemand gebruiken die volledig begrijpt hoe je je huis online kunt laten schitteren. Makelaars in onroerend goed die hun online aanwezigheid beheersen, begrijpen hoe belangrijk het is om je huis “te onderscheiden” van de concurrentie. Nogmaals, het begint allemaal met je fotografie. Zonder goede foto’s kun je overal op internet zijn en het maakt niet uit, want je presentatie zal slecht zijn.

Maak je keuken aantrekkelijk.

Veel kopers zijn erg gefocust op keukens, daarom wil je zeker weten dat die van jou redelijk aantrekkelijk is. Formica-werkbladen uit de jaren 70 moeten mogelijk worden bijgewerkt en misschien wil je een nieuw apparaat- of twee installeren als de bestaande in zeer slechte staat verkeren. De meeste makelaars zullen je vertellen dat de keuken de belangrijkste ruimte in huis is. Logisch, want het is typisch de plaats waar we de meeste tijd doorbrengen. Doe wat je kunt om uw keuken zo aantrekkelijk mogelijk te maken.