Loopband review; de Proform SmartPro 2000

Proform loopband

De Proform SmartPro 2000 is de beste opvouwbare loopband onder de € 1500. Het is het instapmodel in de ProForm-serie loopbanden. Deze loopbanden zijn ontworpen om betaalbaar en opvouwbaar te zijn en bevatten nog steeds een deel van de geavanceerde technologie die te vinden is op duurdere machines. De SmartPro 2000 biedt een gedempte run met zijn ProShox-technologie, en het 2020-model is bijgewerkt met een 7 ”HD-touchscreen in kleur.

Bouw

Laten we eens kijken naar de constructiekenmerken van de SmartPro 2000.

Kader

De SmartPro 2000 is gebouwd op een stalen frame met twee stalen zijbalken en een middenbalk dwarsbalk voor stabiliteit. De handgreep aan het uiteinde van het dek is ook van staal en biedt een stevige grip voor het opvouwen van de loopband. De zijhekken zijn van zwaar gegoten plastic, evenals de leuningen die 45 cm uit de console steken. Het frame voelt stevig aan op de 2000 zonder wiebelen of trillen tijdens het hardlopen. Opgevouwen voelt het veilig aan.

Motor

De SmartPro 2000 heeft een 3,5 pk motor – wat betekent dat hij topsnelheid kan bereiken en behouden, terwijl hij ook de helling / daling van het dek kan manipuleren. Omdat het aantal pk’s continu is, hoeft de motor niet te pauzeren tussen aanpassingen om in te halen. Ik liep met een snel tempo van 6 mph en schakelde tussen willekeurige hellingen / dalingen om te zien of er een hapering in de snelheid was. De SmartPro was in staat om een ​​constante snelheid vast te houden en vast te houden tijdens elke hellingaanpassing. Het tolereerde ook snelle snelheidsaanpassingen tijdens een intervaltest. Met een stevige kleine motor zou de SmartPro 2000 in staat moeten zijn om de meeste trainingseisen te weerstaan.

Console / bedieningselementen

Laten we eens kijken naar enkele functies van het configuratiescherm.

Scherm

Zoals gezegd is het 7 inch full-colour HD-touchscreen nieuw op het 2020-model. Deze functie verbetert zeker wat u op de SmartPro 2000 krijgt. Ook al is het scherm klein, het iFit-programma op de SmartPro 2000 hield mijn interesse langer vast en zorgde ervoor dat de tijd sneller ging. Ik zou een paar centimeter meer kunnen gebruiken voor zichtbaarheid, maar voor deze prijs verhoogt het kleurrijke, interactieve scherm de waarde van de SmartPro 2000.

Indeling

De console is gestroomlijnd zodat de knoppen gemakkelijk te zien en te vinden zijn. Overbodige knoppen die vroeger op de console zaten, zijn nu ingebed in de iFit-programmering, zodat er geen overbodige rommel is. NordicTrack en ProForm zijn beide divisies van Icon Fitness en delen daarom veel ontwerpkenmerken. De lay-out op de ProForm is voor mij logisch omdat het zowel vertrouwd als gemakkelijk te navigeren is. Icon-producten staan ​​altijd bovenaan als het gaat om engineering en de algehele lay-out bij de SmartPro 2000 is niet anders.

Functionaliteit

Laten we nu eens kijken hoe de hij SmartPro 2000 daadwerkelijk presteert.

Prestatie

De SmartPro 2000 houdt het goed in prestatietests. Ik heb verschillende tests uitgevoerd om de functionaliteit van de instellingen voor helling / daling, snelheidsregeling, geluidsniveau en programmeeropties te bepalen. Al met al is de SmartPro een solide machine die zware training op een gedempt dek mogelijk maakt.

Geluidsniveau

Ik ben onder de indruk van de ruisbeheersing op de SmartPro 2000. Ik heb het vergeleken met de Sole F80 en NordicTrack 1750 voor de algehele ruis van het spoor. Van de drie is de Sole F80 de stilste. Het is een zware, stevige machine en het stalen frame dempt een deel van het contactgeluid. De Sole F80 biedt echter ook de minste demping. De SmartPro 2000-riem beweegt soepel over het dek en is zelfs bij hardlopen niet overdreven luidruchtig. Uitgebalanceerd met de extra demping, voelde ik dat de SmartPro 200 een goede run biedt met minimale baanruis. Mijn enige klacht met de SmartPro 2000 is dat de fans luidruchtiger leken dan de andere machines.