Roeitrainer kopen? Check de NordicTrack RW900

Roeitrainer nordictrack

De RW900 is tot nu toe de meest geavanceerde roeitrainer van NordicTrack. Door een pagina uit het boek van Peloton te halen, is de RW900 ontworpen voor het streamen van trainingen via de iFit-app van het bedrijf.

Hoewel de streamingmogelijkheden hier de ster van de show zijn, pakt de RW900 ook een aantal indrukwekkende prestatiespecificaties in. Hoogtepunten van deze roeier zijn onder meer een 22 ″ HD touchscreen-display, een dubbel magnetisch / luchtweerstandssysteem en een zeer royale garantie.

Na het lezen heb je een beter idee of dit wel of niet de juiste roeitrainer is voor je homegym.

Weerstand

Het type weerstand dat een roeier gebruikt, is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om ze te categoriseren. Als je ooit mensen hebt horen praten over ‘luchtroeiers’ of ‘magnetische roeiers’, dan groepeerden ze ze op basis van hun weerstandssysteem.

De meeste roeimachines kunnen gemakkelijk worden gegroepeerd in 1 van de 4 weerstandstypen: hydraulisch, magnetisch, lucht en water. Er zijn andere, zoals de RW900, die lucht- en magnetische weerstandssystemen combineren in een poging het beste uit twee werelden te halen.

De RW900 maakt gebruik van een magnetisch weerstandssysteem, wat geweldig is omdat het een constante weerstand biedt, onafhankelijk van je roeisnelheid, in tegenstelling tot luchtroeiers die je weerstand verhogen of verlagen op basis van je roeisnelheid. Deze roeitrainer maakt echter ook gebruik van een demper, waardoor je ook de luchtweerstand handmatig kunt regelen.

Kader

Roeimachines van hoge kwaliteit moeten stevige frames hebben die niet gaan wiebelen of kraken tijdens intensief gebruik. Dit kan moeilijk zijn om erachter te komen zonder er een ritje mee te maken, maar er zijn een paar dingen waar we naar kunnen kijken om een ​​idee te krijgen van hoe stevig het is.

Visueel moet de roeier er duurzaam en robuust uitzien. Hoewel het uiterlijk bedrieglijk kan zijn, is dat meestal het geval als een roeitrainer er dun uitziet. Een meer objectieve manier om te zien, is door te kijken naar het draagvermogen. Hogere gewichtslimieten duiden op sterkere, duurzamere frames.

Als je deze regels toepast op de RW900, ziet het frame er op het eerste gezicht behoorlijk solide uit. De steunpoten en rail zien er allemaal heavy-duty uit. Maar als we kijken naar het draagvermogen, zien we dat deze roeier veilig gebruikers tot 115 kg kan dragen. En dat valt een beetje tegen, aangezien de meeste high-end roeiers minstens 135 kg kunnen dragen.

Toezicht houden op

Oké, nu naar de goede dingen. Het meest opvallende kenmerk van deze roeier is de enorme flatscreen-tv die eraan is bevestigd. Om specifieker te zijn, wordt de RW900 geleverd met een 22″ HD-touchscreen dat ook kan worden gedraaid om het goed te kunnen zien wanneer je niet aan het roeien bent.

Dit prachtige scherm is ontworpen om te worden gebruikt met de streaming fitness-app van NordicTrack, iFit. Net als de Peloton- en Echelon-apps zit iFit vol met on-demand trainingen onder leiding van professionele trainers.

Net als de andere fitness-apps biedt iFit ook veel niet-roeitrainingen om uit te kiezen. Dezelfde fitness-app wordt gebruikt voor al hun apparatuur (en ook voor ProForm), dus als je je er in het verleden voor hebt aangemeld, hoef je niet dubbel te betalen (ervan uitgaande dat je account nog steeds actief is).

Met iFit kunt je ook uw trainingsgegevens bijhouden en maximaal 4 gebruikersprofielen opslaan. Je krijgt ook toegang tot schilderachtige rijen (wat eigenlijk best gaaf is) – je ziet je instructeur langs schilderachtige rivieren roeien terwijl je roeit.

Bijeenkomst

Als je besluit de RW900 aan te schaffen, hoeft je zich over de montage niet al te veel zorgen te maken. Het in elkaar zetten van deze roeitrainer is een vrij eenvoudig proces.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bevestigen van de steunpoten, het toevoegen van de stoel en het bevestigen van de console. Alle benodigde hardware en gereedschappen die nodig zijn voor de klus zijn inbegrepen. De montagehandleiding is vrij eenvoudig te volgen. Het bevat zowel afbeeldingen als geschreven aanwijzingen, hoewel de afbeeldingen iets groter mogen zijn.

Het bevestigen van de console en consolehals is waarschijnlijk de meest uitdagende stap, maar zorg ervoor dat de draden niet bekneld raken tijdens het proces. Je wilt een tweede persoon in de buurt hebben om het grote scherm vast te houden terwijl je het aan het frame bevestigt.

Over het algemeen denk ik dat de meeste redelijk handige mensen in staat zullen zijn om zichzelf te monteren zonder te hoeven betalen voor professionele montage.