Woolrich Jassen, gewoon topkwaliteit

Woolrich jas

Woolrich is een merk dat erg bekend staat om kwalitatief zeer goede jassen. De jassen van het merk onderscheiden zich mede dankzij erg goede kwaliteit stoffen. Dankzij deze stoffen is de jas erg goed geïsoleerd en kan de persoon die de Woolrich jas draagt het ook niet snel koud krijgen. Daarnaast hebben de jassen een erg goede en strakke uitstraling en kun je in de meeste gevallen eenvoudig de ritsen of knopen ervan sluiten of openen, afhankelijk van wat je zelf natuurlijk fijner vindt.

Verschillende soorten jassen

Het merk staat dus bekend om dikke jassen die kwalitatief zeer goed zijn. Er is echter niet maar een soort jas. Er zijn velen soorten en veel verschillende designs. De Aimé Leon Dore is een voorbeeld van een Woolrich jas die erg dik is waarin je het absoluut niet snel koud zult krijgen. De jas is van fijn wol en heeft een zogenaamd stadse uitstraling zoals dit wordt genoemd. De jas is gevuld met eendendons waardoor deze erg goed is geïsoleerd. Dd jas heeft een beschermende kraag en een horizontaal stikwerk. Een ander voorbeeld van een populaire Woolrich jas is de Luxe arctic Parka. Deze jas is een stuk langer dan de Aimé Leon Dore, maar ook deze is van fijn wol en heeft zoals gebruikelijk een optimale isolatie. De jas heeft een zeer rechte silhouet, een thermosfleshuls en handwarmerzakken wat veel mensen als erg prettig ervaren. Met name in de winter zijn deze zakken erg fijn. Nog een ander voorbeeld van een Woolricht jas is de Arctic omkeerbare wollen Parka met Buffalo. Deze jas is onder andere gemaakt van gladde Ramar-stof. De jas heeft verschillende kleine details die ervoor zorgen dat deze geschikt is voor allerlei weersomstandigheden. De bedoeling hiervan is dat de jas vrijwel altijd te dragen is. De jas zorgt ervoor dat je weinig tot niets voelt van windstoten op je lichaam en ook tegen eventuele regen ben je bescherm met de Woolrich jas. Verder onderscheidt deze variant zich doordat het een zogenaamd omkeerbaar ontwerp is.

Waarom woolrich jassen?

De jassen van Woolrich onderscheiden zich op meerdere vlakken. Een Woolrich jas wordt dusdanig gemaakt dat er gebruik wordt gemaakt van kwalitatief erg goede stoffen en materialen. De bedoeling hiervan is dat een Woolrich jas bestendig is tegen vrijwel alle weersomstandigheden. Wanneer een jas wordt gemaakt, wordt ervoor gezorgd dat deze goed gedragen kan worden in de kou. Zo worden de jassen erg goed geïsoleerd. Vaak is er dan ook sprake van een dubbele laag. Tussen de lagen bevindt zich vaak ook nog iets. Dit kan bijvoorbeeld dons zijn wat ook weer optimaal bijdraagt aan een goede isolatie waardoor je het niet snel koud zult krijgen. Daarnaast hebben de jassen in bijna iedere situatie zakken die de handen goed kunnen opwarmen. Ook dit is een groot voordeel van een Woolrich jas. Tevens zijn alle jassen bestendig tegen de regen. Het is zelfs zo dat als het sneeuwt de Woolrich jassen mensen zodanig warm houden dat er vrij weinig te voelen is van de kou. Ook de ontwerpen worden zo strak en netjes mogelijk gemaakt en er ontstaat een elegante uitstraling.