Wrist wraps van Gorilla Wear

Wrist wraps

De fitness industrie is hard aan het groeien. Er zijn steeds meer nieuwe fitness merken en nieuwe fitness producten. Voor ons fanatieke sporters is dat natuurlijk goed nieuws. Zo kunnen we onze uitrusting helemaal naar eigen smaak uit een groot scala aan verschillende aanbieders kiezen. Toch zijn er een aantal merken die eruit springen. Gorilla Wear is hier 1 van. Dit merk is niet een merk van de laatste jaren, maar bestaat al erg lang. Gorilla Wear staat voor kwaliteit en dit is terug te vinden in de producten. Een van deze producten zijn de Wrist Wraps. Hier zou ik je graag wat meer over willen vertellen.

Het merk Gorilla Wear

Laten we eerst nog even teruggaan naar het merk zelf. Gorilla Wear bestaat al sinds 1982. Het merk is begonnen in de Verenigde Staten, maar is inmiddels al in een groot aantal landen te verkrijgen. Ook in Nederland dus. Gorilla Wear heeft een duidelijke missie: Zo hoog mogelijke kwaliteit fitness en lifestyle apparel maken. Met een omzet van ongeveer 7 miljoen is Gorilla Wear een van de grotere spelers in deze branche. Gorilla wear heeft 2 hoofdkantoren, waarvan er 1 in Nederland te vinden is. Het merk heeft dus weldegelijk een Nederlands tintje. De prijzen van de producten van Gorilla Wear zijn gemiddeld. De kwaliteit van deze producten is echter hoger dan van veel andere fitness merken. Dit komt, omdat Gorilla Wear al een aantal decennia op de markt te vinden is. Hierdoor hebben zij hun producten voor jaren kunnen optimaliseren en aanpassen. Dit terwijl de meeste E-commerce fitness merken pas sinds de laatste jaren bestaan.

Wat zijn wrist wraps?

Voordat we de wrist wraps van Gorilla Wear onder de loep kunnen nemen zal ik eerst wat meer uitleg geven over wat wrist wraps precies zijn en waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Wrist wraps zijn banden die je gebruikt tijdens krachttraining. Het grootste doel van de wrist wraps is het ondersteunen van de pols tijdens zware oefeningen. Dit zorgt ervoor dat het polsgewricht niet onder te veel druk komt te staan. Wrist wraps zijn voor iedere sporter die aan krachttraining doet een welkome toevoeging. Goede wrist wraps bestaan uit elastisch materiaal, waarop een lus en klittenband te vinden is. Hierdoor is het omdoen van wrist wraps erg eenvoudig. Daarnaast is het eenvoudig om onderscheid te maken tussen goede en slechte wrist wraps als je kijkt naar de breedte van de band. Een slechte wrist wrap is namelijk vaak erg smal. Hierdoor wordt de pols maar voor een klein deel ondersteund. Goede wrist wraps hebben dus een brede band voor maximale ondersteuning van de pols.

De wrist wraps van Gorilla Wear

De wrist wraps van Gorilla Wear zijn een van de beste Wrist Wraps die er op de markt te vinden zijn (in ieder geval van die ik geprobeerd heb). Dit komt door de brede band, het stevige materiaal en de eenvoudige werkwijze. Dit alles zorgt ervoor dat deze wrist wraps niet alleen makkelijk in gebruik zijn en je beschermen tegen blessures, maar ook de krachtoverdracht bevorderen. Hierdoor kun je dus meer gewicht aan dan dat je zonder de wrist wraps aan zou kunnen. Dit is vooral erg handig bij zeer zware compoundoefeningen als de deadlift en de benchpress. De wrist wraps zijn een aanrader voor elke krachtsporter en fitnesser.